Home
Cannondale garancia PDF Nyomtatás E-mail

Cannondale garanciális szabályzat

 

A Magyarországon beszerzett kerékpárok garanciális elbírálása elsősorban a hazai törvényi szabályzások alapján történik, de a Cannondale cég, mint a védjegyes termékek gyártója emelt szintű garanciális hátteret biztosít a hivatalosan beszerzett kerékpárokra az alábbiak szerint.

 

Vázak (első vázkeret, lengőkar, segéd-lengőkarok):

A Cannondale vázakra (az alább megjegyzett extrém használatú modellek kivételével) a Cannondale Bicycle Corporation – 16, Trowbridge Drive, Bethel, CT06801 cím alatt regisztrálva – az első vásárló részére élettartam garanciát vállal a tervezési/kivitelezési, vagy anyaghibákra. Az élettartam garancia elengedhetetlen része a vásárlás után a kerékpár webes regisztrációja a Cannondale oldalán!

 

A Cannondale freeride és dirt jump kerékpárok vázai (Gemini, Gemini DH, Judge, Chase) esetében a Cannondale cég az első vásárló használata esetén 3 év garanciát vállal a tervezési/kivitelezési, vagy anyaghibákra. A freeride garancia nem érvényes a kölcsönzési, vagy egyéb közületi felhasználásra vásárolt kerékpárok káreseményeit. A freeride garancia csak ebben tér el a normál garanciától, a többi lényegi pontban megegyezik.

Alkatrészek:

Minden egyéb alkatrészre, ideértve a HeadShok villákat, a rugózó alkatrészeket, a váz alkotóelemeit (festék és matricák) gyártási és kivitelezési hibák esetén az első vásárlástól számított 1 éves garancia vonatkozik. A teleszkópos villák (a nem Cannondale gyártásúak) esetében az érintett márka gyártójának garanciális rendszere lép érvénybe.

 

Garanciális feltételek

A garancia nem azt jelenti, hogy a kerékpár mindent kibír, vagy sose kopik el. A garancia annyit tesz, hogy a kerékpár bizonyos sérülései fedezve vannak garanciális feltételekben foglaltak szerint.

A garancia a kerékpár első vásárlójának jár, és nem ruházható át a termék továbbértékesítésével.

A garanciális reklamáció érvényesítéséhez alapfeltétel, hogy a kerékpárt egy szerződéses Cannondale viszonteladónál kellett beszerezni összeszerelt és beállított állapotban, hiteles kereskedelmi számlával. Fontos, hogy a számlát biztos helyen őrizze, mert a későbbi esetleges reklamációkhoz a vázon található szériaszámmal együtt szükséges.

A garancia elvész, ha a kerékpárt durván használják, megrongálják, karbantartását elhanyagolják, szakszerűtlenül javítják vagy állítják be, módosítják, tuningolják, baleset éri (bukás), vagy egyéb abnormális, helytelen/extrém használatnak teszik ki.

 

A normál használatból eredő kopások és elhasználódások, beleértve a fáradásos sérüléseket nem tartoznak a garanciális keretbe. Például a fáradásos törés a gyakori nagy terhelés jele, amely így természetes elhasználódásnak minősül. A személyi sérüléses balesetek megelőzése érdekében a kerékpár rendszeres ellenőrzése, vagy ellenőriztetése a felhasználó felelőssége.  Amennyiben egy Cannondale kerékpárral elszenvedett baleset a kerékpár helytelen összeszereléséből, vagy beállításából ered, úgy a cég nem vállal felelősséget a bekövetkezett anyagi, vagy személyi károkért.

A garanciális felülvizsgálati költségek és egyéb munkadíjak a kerékpár tulajdonosát terhelik.

A garanciális időtartam alatt a Cannondale a sérült vázat pozitív elbírálás esetén megjavítja, vagy pedig saját döntése alapján kicseréli ugyanarra, vagy az aktuálisan elérhető leginkább hasonló vázra. Garanciális reklamáció esetén kizárólag ez a jogorvoslat érvényesíthető. Más jellegű kárigény nem érvényesíthető függetlenül attól, hogy az baleseti, fáradásos vagy egyéb jellegű sérüléssel járt.

Cannondale által vállalt garancia csak a vázra és a saját alkatrészekre vonatkozik, a felsoroltakon kívül eső tételekért a cég nem vállal felelősséget.

Olvassa át a kerékpárhoz mellékelt tájékoztatókat a termékkel kapcsolatos további szabályzásokért.

Ez a garancia ügyfél központú törvényes jogi támogatást nyújt. A vásárlónak lehetnek egyéb törvényes jogai is, amelyek eltérhetnek a vásárlási ország törvényeitől. Néhány ország nem engedélyezi a fáradásos, vagy baleseti töréssel kapcsolatos kizárást, vagy korlátozást, így ezekre az országokra ez a szabályzás nem vonatkozik.

Garanciális regisztráció

A garancia érvényesítéséhez szükséges az online regisztráció, amelyet az alábbiak szerint kell végrehajtani. Továbbá a regisztráció segíti az Ön későbbi tájékoztatását akár a fontos biztonsági információkkal kapcsolatban (például az esetleges visszahívási akciókról). Az alábbi lehetőségeket ajánljuk:

  1. Webes regisztráció: a www.cannondale.com oldalon online kitöltheti az információs formanyomtatványt.

FONTOS, HOGY MEG KELL ŐRIZNIE A VÁSÁRLÁST IGAZOLÓ EREDETI SZÁMLÁT, AMELYET A REKLAMÁCIÓHOZ BE KELL MUTATNIA, ÍGY CÉLSZERŰ BIZTOS HELYEN TÁROLNI. A GARANCIÁLIS ÜGYMENETET TOVÁBBIAKBAN AZ ADOTT ORSZÁG TÖRVÉNYEI SZABÁLYOZZÁK.

Szériaszám

A kerékpár szériaszáma a váz középcsapágy házán lévő vonalkódos matricán található.

A szériaszám további megjelenési helyei

  1. A szériaszámot rá kell vezetni az eredeti kereskedelmi számlára
  2. A szériaszám rá van nyomtatva a garanciajegyre, amely a garanciafüzet hátsó-belső borítóján van.

A középcsapágyházon lévő egyéb számok

A beütött további számok NEM KIZÁRÓLAG AZ ADOTT KERÉKPÁRRA VONATKOZNAK, de lopás esetén segítséget nyújthatnak a hatósági eljárás során.

Ezek a számok a gyártás során történő adatrögzítésre szolgálnak.

 

A Mali Bicycle Technology boltjában a Mongoose, Wheeler, Cannondale, Mali kerékpárok teljes választéka megtalálható! kerékpár, fitness kerékpár, bmx kerékpár, MTB kerékpár, gyerek kerékpárok, női kerékpárok, országúti kerékpár, trekking kerékpár,